Torek, 01 december 2020
Iskanje

Ob otok se še spotikajo

V Doberdobu se soočajo s prehitrimi vozniki

16. mar. 2019 | 6:29
Dark Theme

Zvit prometni znak nemo opozarja, da se nekateri avtomobilisti še niso sprijaznili z otokom za pešce, ki so ga pred nekaj leti zgradili med doberdobsko cerkvijo sv. Martina in osnovno šolo Prežihovega Voranca. Župan Fabio Vizintin pojasnjuje, da še vedno kak avtomobil zadene cestni znak in ga poškoduje, nakar za njegovo popravilo poskrbi občinska uprava. Komaj so otok zgradili, so bili tovrstni dogodki veliko bolj pogosti, vendar se tudi po nekaj letih še vedno občasno ponavljajo.

Pokrajinska cesta, ki je speljana skozi središče Doberdoba, je izredno prometna; marsikateri avtomobilist se ne zmeni za naselje in med hišami premočno pritiska na plin. »Leta 2014 smo pokrajinski upravi predlagali izgradnjo dveh krožišč; prvo smo predlagali na križišču med Tržaško in Vrtno ulico, kjer je nekoč stala lekarna, drugega pa ob nižji srednji šoli na križišču med Goriško in Osimsko ulico. Na žalost je po ukinitvi pokrajine projekt ostal na papirju, saj je na deželi veliko težje najti pravega sogovornika,« pravi doberdobski župan Fabio Vizintin, ki pojasnjuje, da so pred kratkim namestili dve grbini v Vrtni ulici in eno v Bratuževi ulici, poleg tega so postavili še nekaj jeklenih količkov ob nekdanjem pokopališču na križišču med Vrtno in Osimsko ulico. »S količki smo preprečili parkiranje tik pred križiščem in izboljšali vidljivost,« pravi župan in pojasnjuje, da so nekaj količkov postavili tudi pred avtobusno postajo pred osnovno in nižjo srednjo šolo. Nekateri starši so med čakanjem na svoje otroke parkirali na pločniku pred avtobusno postajo, zdaj tega po zaslugi količkov ne bodo več počeli.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morali za praznike vsaj delno sprostiti ukrepe proti pandemiji?

27. nov. 2020 | 11:20
Da, absolutno
Da, toda nisem povsem prepričan/a
Ne
Absolutno ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo