Sreda, 13 november 2019
Iskanje

Od 20 do 19 let zapora zaradi umora žene

39-letnemu Dritanu Sulollariju je prizivno sodišče rahlo zmanjšalo kazen

18. okt. 2019 | 18:50
Dark Theme

Tržaško prizivno sodišče je za Dritana Sulollarija, ki je pred dvema letoma do smrti zabodel ženo Migeno Kellezi, zmanjšalo kazen od 20 na 19 let zapora. 39-letni Sulollari, italijanski državljan albanskih korenin, je 8. novembra 2017 umoril 30-letno ženo v njunem stanovanju v Gradišču. Potem ko sta se sprla, jo je najmanj 25-krat zabodel s kuhinjskim nožem.

Sulollarija so na prvostopenjski sodbi po skrajšanem postopku obsodili na 20-letno zaporno kazen. Javni tožilec in družina umorjene Migene Kellezi so zanj zahtevali najstrožjo kazen, 30 let zapora, sodnik pa mu je takrat kazen znižal za eno tretjino.Sulollarijev odvetnik Paolo Bevilacqua se je danes zjutraj dogovoril z javnim tožilstvom, da bodo enega izmed prizivov sprejeli, drugih pa ne bodo obravnavali. Oškodovane stranke so temu nasprotovale in prosile za potrditev kazni na prvostopenjski sodbi.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo