Ponedeljek, 01 junij 2020
Iskanje

Otroške sanje za lepše okolje

Osnovnošolci iz Pevme so v nedeljo predstavili brošuro »Naše sanje, naše želje v sliki in besedi«

Pevma |
11. jun. 2019 | 8:33
Dark Theme

»V Pevmi in okolici imamo še veliko neobdelane zemlje. Lepo bi bilo, če bi posadili različna sadna drevesa in zanje skrbeli na čimbolj naraven način. - V Štmavru, kjer je čudovita narava z različnimi vrstami živali in rastlin, bi lahko uredili kamping za turiste in botanični vrt s cveticami in raznovrstnimi zelišči. - V Pevmi, Štmavru in na Oslavju bi lahko popravili ter prenovili tiste stare hiše, ker ni lepo videti starih in zapuščenih stavb. « To so samo nekatere od številnih misli, ki so jih učenci osnovne šole Josip Abram iz Pevme podali v brošuri s pomenljivim naslovom »Naše sanje, naše želje v sliki in besedi«. Brošuro so z lepo zasnovanim kulturnim programom predstavili v nedeljo v Pevmi.

Glavno besedo na prireditvi so imeli otroci, ki so v pesmi in besedi izrazili svoje želje za boljšo ureditev domačih krajev in na splošno za okoljevarstvena vprašanja. Dotaknili so se šole, športnih dejavnosti, turizma, objektov za večnamenske potrebe, Sabotina, Parka miru, reke Soče, turističnih kmetij in še in še. Pevski zbor je vodila učiteljica Marta Ferletič. Svoje želje so otroci tudi narisali in jih vključili v brošuro. Dogodek je bil del projekta Zastaviti skupne moči za skupne cilje v spomin na preminulega dr. Mirka Špacapana, ki je kot kulturni in družbeno-politični delavec veliko postoril za uresničitev obsežnih javnih del v vaseh na desnem bregu Soče.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo