Nedelja, 16 junij 2019
Iskanje

Piroman na hladnem

Policisti so ga izsledili aretirali

Gorica |
17. apr. 2019 | 7:37
Dark Theme

V noči s ponedeljka na torek je bil v goriškem mestnem središču na delu piroman, ki so ga policisti izsledili in aretirali zaradi povzročitve škode. Gre za 43-letnega romunskega državljana, ki je podtaknil tri požare.Na interventno številko 112 so ob 21.45 prejeli klic na pomoč iz Ulice IX Agosto, kjer je zagorel zabojnik za ločeno zbiranje odpadkov, ki so ga stanovalci poslopja postavili pred vhod, da bi ga smetarji v zgodnjih jutranjih urah izpraznili. Sočasno sta zagorela še dva kupa odpadkov v Ulici IX Agosto in na Korzu Italia.

Poleg gasilcev so v na prizorišče prihiteli policisti letečega oddelka, ki so se lotili iskanja požigalca s pomočjo forenzikov in mejnih policistov. Kaj kmalu so opazili sumljivega moškega, ki je nekaj časa kasneje vrnil v Ulico IX Agosto; po vsej verjetnosti si je hotel ogledati škodo, ki jo je povzročil s svojimi požigi. Policisti so ga ustavili in med osebno preiskavo ugotovili, da je imel pri sebi vžigalnik, s katerim je po vsej verjetnosti podtaknil tri požare.

Moškega so odpeljali v goriški zapor; kvestor mu je prepovedal vstop v goriško občino v prihodnjih treh letih.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo