Ponedeljek, 21 oktober 2019
Iskanje

Po stanovanjih ropali s pištolami in sekirami

Goriški karabinjerji aretirali dva kitajska državljana, ki sta bila del večje kriminalne naveze

Gorica |
9. jul. 2019 | 11:01
Dark Theme

Zaradi tatvine in ropa so goriški karabinjerji v četrtek, 4. julija, aretirali dva kitajska državljana. Po preiskavah, ki so zaobjemale območje severne in srednje Italije, so karabinjerji avgusta lani že aretirali šest kitajskih državljanov, ki so v sklopu iste kriminalne naveze bili osumljeni treh ropov. Od teh je do enega prišlo v Špetru ob Soči, do drugega pa v Mestrah.

Jin Jian Jun in Hong Wen Wu, ki so ju aretirali v četrtek, sta imela glavno vlogo v ropu v stanovanju v Mestrah, kjer so njihove žrtve bili drugi kitajski državljani. Roparji so bili oboroženi, saj so poleg pištol uporabljali tudi mačete, enorezne dolge nože za sekanje, in sekire. Sodnik za predhodne obravnave iz Benetk je zoper kitajska državljana sprožil postopek aretacije: enega izmed osumljencev so odpeljali v zapor v Turinu, drugi pa je že v goriškem zaporu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo