Četrtek, 22 julij 2021
Iskanje

Pomoč za izplačilo plač

Goriška občina bo podjetju Isontina ambiente nakazala prispevek 434.000 evrov

Gorica |
24. apr. 2021 | 18:46
Dark Theme

Goriška občina bo zagotovila 434.000 evrov pomoči družbi Isontina ambiente, ki bo tako v torek lahko izplačala plače svojim uslužbencem in poravnala obveznosti s svojimi dobavitelji.

»Podjetje Isontina se je po zasegu svojih bančnih računov, ki ga je odredilo goriško sodišče, znašlo v velikih težavah, saj ne bo uspelo izplačati plač svojim uslužbencem, pod vprašajem je tudi odvoz odpadkov. Gre za težave, zaradi katerih ne spim ponoči. V tem tako težkem času si ne moremo dopustiti, da bi toliko družin ostalo brez finančnih sredstev za svoje preživljanje, hkrati si ne moremo niti misliti, da bi se pred hišami in ob robu cest nabirali kupi vreč z odpadki. Zaradi tega smo se odločili, da bomo priskočili na pomoč podjetju Isontina ambiente s finančnim prispevkom,« pravi goriški župan Rodolfo Ziberna in pojasnjuje, da je podjetje Isontina ambiente že v petek poslalo goriški občini 434.000 evrov težko »položnico«. Takoj zatem so jih z občine pozvali, naj jim čim prej posredujejo številko novega računa, ki ga lahko odprejo tudi pri občinski blagajniški službi in na katerega bo goriška občina jutri izplačala prispevek. »V torek bodo lahko lahko izplačali vse plače in poravnali ostale obveznosti. Ne da bi se spuščal v vsebino sodnega postopka, upam, da bodo čim prej našli ustrezno rešitev in odredili preklic zasega bančnih računov,« poudarja Ziberna. Pripravljenost na zagotovitev pomoči je v petek izrazila tudi tržiška županja Anna Cisint, ki je takoj zatem sprožila postopek za izplačilo prispevka.

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali vas skrbi delta različica novega koronavirusa?

2. jul. 2021 | 17:24
Da, zelo
Kar precej
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo