Sobota, 16 november 2019
Iskanje

Potrebujejo geološko ekspertizo

Obnova paludarija ob Doberdobskem jezeru

8. nov. 2019 | 10:14
Dark Theme

V Doberdobu se nadaljujejo prizadevanja občinske uprave za obnovo paludarija ob Doberdobskem jezeru, za kar so pred začetkom poletja pridobili 98.000 evrov deželnega prispevka. V okviru postopka za pripravo izvršilnega načrta so poverili geologu Mauriziu Comarju iz Škocjana nalogo, da izdela geološko in geodetsko ekspertizo, ki je predvidena v tovrstnih primerih. Občinska uprava se je odločila, da paludarij obnovi, saj ga drugače ni mogoče uporabljati. Poslopje so zgradili pred dvema desetletjema, vendar zatem ni nikoli zaživelo. Kljub temu je paludarij potreben prenovitvenih del, saj se je na stavbi pojavilo nekaj razpok. Ravno razprava o prihodnosti paludarija je poživila umestitveno sejo novega občinskega sveta v Doberdobu, ki so jo izpeljali sredi junija. Iz vrst opozicije je bilo slišati, da za paludarij ni idej in načrtov, medtem ko je župan Fabio Vizintin odgovarjal, da poslopje morajo prenoviti, saj ga je drugače treba porušiti. Postopek za pripravo načrta stopa v zaključno fazo, takoj zatem bodo morali izbrati gradbeno podjetje, ki se bo lotilo del. Ko bo stavba spet varna, bodo lahko začeli iskati subjekt, ki mu bodo oddali v najem poslopje.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo