Petek, 18 september 2020
Iskanje

Prebuditi želijo Trnuljčico

Slapnik si je ogledala mednarodna ekipa filmskih ustvarjalcev

Brda |
9. mar. 2019 | 7:27
Dark Theme

»Čudovito je! Tu je kakor v pravljični deželi. Vasica je kot Trnuljčica, ki jo je treba prebuditi,« je bil v četrtek nad ogledom opuščene vasice Slapnik v Goriških Brdih navdušen kreativni producent Richard Cook, ki se je pogumno podal v vsako hišo, celo ogromnega rezervoarja za vodo iz leta 1916 se ni ustrašil. »Prepričan sem, da vas skriva mnoge skrivnosti,« je pritegnil Steve Daly, t.i. casting director, ki bo poleg Julie Dune skrbel za izbor igralcev oz. tekmovalcev, ki se bodo v dokumentarnem izobraževalnem šovu o obnovi Slapnika potegovali za glavno nagrado, težko milijon evrov.

Mednarodna ekipa zvenečih imen iz filmske industrije, ki bo sodelovala pri uresničitvi šova, si je v četrtek prvič v živo ogledala opuščeno vasico s sedemnajstimi hišami in je bila nad videnim očarana. V ekipi je tudi Američan Mike Murphy, animacijski direktor in režiser, ki je soustvarjal filme, kot so Gospodar prstanov, Harry Potter, Ironman ter Hitri & drzni. Med pogovorom z njim izvemo celo, da že sedem let živi v Sloveniji, v Šenčurju. Tja ga je prinesla ljubezen do Slovenke, zaradi narave dela pa je malo doma in veliko več na raznih koncih sveta. Zanimalo nas je, kakšne izzive mu ponuja Slapnik.

»Očarljivo je. Občutek imam, kot da sem v Disneylandu, kot da nisem na resničnem kraju. Čeprav imam zelo zapolnjen urnik, bom skušal sodelovati pri tem projektu kot režiser, torej bom delal s snemalno ekipo in na zgodbi,« nam je zaupal Murphy. Produkcija šova pa bo izključno slovenska.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo