Nedelja, 17 november 2019
Iskanje

Pred knjižnico udaril mladeniča iz Sovodenj

Novogoriška policija obravnava še en podoben primer nasilja, ki se je zgodil pred nakupovalnim centrom

3. okt. 2019 | 9:01
Dark Theme

V torek nekaj minut po polnoči so policisti dobili obvestilo, da je bil pred stavbo novogoriške knjižnice v predelu glave lažje poškodovan 18-letni italijanski državljan; po naših informacijah je doma iz Sovodenj. Nad njim se je fizično znesel mlajši moški. Poškodovancu je bila zaradi lažjih poškodb nudena pomoč v šempetrski bolnišnici. Policisti so kršitelja izsledili, gre za 30-letnega moškega iz okolice Nove Gorice. Primer policisti obravnavajo kot kršitev predpisov s področja javnega reda in miru in so mu zato izdali plačilni nalog. V ponedeljek se je podoben primer zgodil tudi v enem izmed novogoriških nakupovalnih centrov; neuradno smo izvedeli, da naj bi šlo za Qlandio. Ko je nič hudega sluteč 46-letni moški z nakupovalnim vozičkom zapuščal trgovski center skozi glavni vhod, sta do njega pristopila mlajša moški in ženska. Moški, imel naj bi okoli 30 let, je nakupovalca naenkrat tako silovito udaril v glavo, da je ta padel po vozišču in izgubil zavest, je včeraj sporočila novogoriška policija, ki primer obravnava kot sum kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo