Sobota, 04 december 2021
Iskanje

Predsedniški obisk 21. oktobra

Sergio Mattarella in Borut Pahor bosta v luči EPK 2025 skupaj obiskala Novo Gorico in Gorico

17. sep. 2021 | 6:25
Dark Theme

V četrtek, 21. oktobra, bosta Novo Gorico in Gorico obiskala slovenski in italijanski predsednik, Borut Pahor in Sergio Mattarella. Termin srečanja, ki sta ga predsednika okvirno napovedala že spomladi v Rimu, so nam potrdili v kabinetu novogoriškega župana Klemna Miklaviča. Program je še v pripravi in je v rokah obeh državnih protokolov, potekal pa bo na temo kulture v luči osvojenega naziva Evropske prestolnice kulture 2025.

Predsednika sta jesenski obisk Nove Gorice in Gorice napovedala aprila, ob Pahorjevem obisku v Rimu. Tam se je mudil na povabilo Mattarelle. »Srečanje predsednikov Pahorja in Mattarelle je nadaljevanje rednega dialoga, ki ga predsednika sosednjih in prijateljskih držav vzdržujeta tudi v času epidemije. Predsednik Pahor je bil prvi gost predsednika Mattarelle v tem letu,« so po obisku zapisali v Uradu slovenskega predsednika.V skupni izjavi za medije sta predsednika naznanila, da želita letos jeseni skupaj obiskati Novo Gorico in Gorico, ki kot »dve Gorici in eno mesto« prinašata čudovito, brezmejno zgodbo Evropske prestolnice kulture 2025. Potrdila sta skupno pokroviteljstvo nad projektom, saj menita, da daleč presega regionalne okvire, je evropski v samem bistvu in ga velja upoštevati kot model sožitja in sodelovanja.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo