Sobota, 21 maj 2022
Iskanje

Pričarali vzdušje božične noči

Uspešen koncert Dete iz raja v Kulturnem centru Lojzeta Bratuža

Gorica |
21. dec. 2021 | 10:33
Dark Theme

Uveljavljeni mladi pevci, izkušeni solisti in uigran orkester so bili sestavni členi uspešnega božičnega koncerta, ki je v nedeljo pod večer potekal v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici. Vsakoletno prireditev, ki jo organizira center Bratuž, so letos naslovili Dete iz raja. Pod vodstvom dirigenta Davida Bandlja so se publiki predstavili člani Mešanega mladinskega zbora Emil Komel, orkester Ars Atelier ter solisti Alessandra Schettino (sopran), Bernarda Fink (alt), Vladimir Čadež (tenor) in Marcos Fink (basbariton).

Na nekaj več kot enournem koncertu je publika prisluhnila pretežno slovenskim avtorskim božičnim pesmim iz 19. in 20. stoletja. Skoraj vse je priredil oz. orkestriral goriški skladatelj Patrick Quaggiato. Slišati je tako bilo prave »klasike« slovenskih božičnih napevov, kot so Angelsko petje (Leopold Cvek), Pastirci kam hitite (Andrej Vavken), Rajske strune (Valentin Štolcer), Božična noč (Mirko Rener) in še marsikatero drugo pesem. Mešani mladinski pevski zbor Komel je a cappella zapel še srednjeveška napeva Angelus ad virginem in Gaudete. V latinščini je zazvenela tudi skladba Transeamus usque ad Betlehem. Po svetovno znani Adeste fideles, ki jo je orkestriral in priredil David Bandelj, se je uradno zaključil program. Ploskanje nabito polne dvorane pa je izvajalce prepričalo, da so spet ponudili v poslušanje skladbo Zveličar nam je rojen zdaj (Gregor Rihar), nato pa še zimzeleno Sveto noč.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo