Torek, 15 junij 2021
Iskanje

Promocija šolskega botaničnega vrta tudi po spletu

Dijaki 3. razreda znanstvenega liceja Simona Gregorčiča pripravili spletno stran

Gorica |
9. jun. 2021 | 7:33
Dark Theme

Jeseni leta 1997 je okoli stavb, ki sestavljajo slovensko višješolsko središče v Puccinijevi ulici v Gorici, začel nastajati botanični vrt. Skoraj štiriindvajset let kasneje je vrt dobil tudi svojo spletno stran, preko katere ga lahko kdorkoli pobliže spozna.Dijaki tretjega razreda znanstvenega liceja Simona Gregorčiča so v okviru izmenjave šola - delo pod mentorstvom profesorja informatike Paola Posillipa pripravili in objavili spletno stran, v celoti posvečeno šolskemu botaničnemu vrtu. Povezavo do nove spletne strani je mogoče najti na uradni spletni strani liceja Trubar-Gregorčič. Med poukom informatike so se dijaki naučili HTML-ja, temeljnega jezika za ustvarjanje spletnih strani, in jezika CSS, ki skrbi za sam izgled spletnih strani. Ob tem so se naučili tudi osnov t.i. projektnega managementa: od planiranja dejavnosti in opredelitve vlog do vodenja projekta in nadzorovanja stanja izvedbe.

Tloris botaničnega vrta v Puccinijevi ulici (ZAJEM ZASLONA)
Tloris botaničnega vrta v Puccinijevi ulici (ZAJEM ZASLONA)

Na spletni strani, ki so jo pripravili dijaki, lahko uporabniki izvejo marsikaj zanimivega o rastlinah, ki jih gojijo v botaničnem vrtu, in o vrtu samem. Dijaki so si med sabo razdelili delo, vsak je skrbel za določeno področje. Kakor je razvidno na tlorisu šolskega centra (na zajemu zaslona), se rastline v botaničnem vrtu delijo na štiri osrednja območja: hribovito, kraško-sredozemsko, okoliško in park Cankar. Na vsakem območju so posajene številne rastline raznih vrst: seznam le-teh je opremljen z latinskim, slovenskim in italijanskim imenom. Vsaka izmed teh rastlin ima obenem svojo stran, na kateri so predstavljene njene glavne značilnosti, fotografije pa nazorno prikažejo razne vidike rastline: list, sadež, cvet.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali soglašate s tistimi, ki trdijo, da bi morali imeti cepljeni proti covidu-19 vrsto ugodnosti, kot so, denimo, brezpogojna druženja, potovanja brez obveznega brisa, odprava zaščitnih mask?

7. jun. 2021 | 17:04
Da
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo