Sobota, 15 avgust 2020
Iskanje

Prostori in osebje ključni neznanki

Ravnateljici večstopenjskih šol na Goriškem o pripravah na novo šolsko leto

14. jul. 2020 | 6:28
Dark Theme

Večje učilnice, več osebja, predvsem pa jasnejša navodila. Tako bi lahko strnili prošnje ravnateljev, ki se v teh tednih soočajo s pripravami na prihodnje šolsko leto. Tudi začetek pouka bodo namreč po vsej verjetnosti zaznamovale omejitve in prilagoditve za preprečevanje širjenja koronavirusa. Ravnateljici slovenskih večstopenjskih šol na Goriškem, Sonja Klanjšček in Elisabetta Kovic, sta nam razložili, s katerimi težavami se spopadajo v pričakovanju na novo šolsko leto.

Smernice, ki jih je ministrstvo za šolstvo pred kratkim posredovalo ravnateljem, predvidevajo na primer en meter varnostne razdalje med enim in drugim učencem tako na osnovnih kot na nižjih srednjih šolah. Kar zadeva vrtce pa ni še določeno, za koliko otrok lahko skrbi vsak vzgojitelj: sedanje smernice, ki veljajo za poletna središča, za najmlajše predvidevajo po enega vzgojitelja za pet otrok, kar bi bilo v vrtcih težko izvedljivo. Ravnatelji iz celotne Furlanije - Julijske krajine so ad hoc ustanovljeni deželni delovni skupini posredovali prošnje za dodatno pomoč za izpolnjevanje smernic proti širjenju bolezni covid-19.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo