Petek, 07 maj 2021
Iskanje

Raštel v znamenju pomladi

Aprilska postavitev s fotografsko razstavo v zgodovinski goriški ulici

Gorica |
12. apr. 2021 | 9:00
Dark Theme

Pomlad in pogled navzgor sta temi aprilske razstave v goriškem Raštelu, kjer društvo Via Rastello v zadnjih mesecih krasi izložbe praznih trgovin z raznimi umetniškimi instalacijami. Tako so fotografi združenja Mitteldream, fotokluba iz Ločnika ter drugi ljubitelji fotografije »napolnili« izložbe s cvetjem in posnetki raznih mestnih kotičkov. Pred izložbami, kjer so na ogled umetniška dela, so s kredami zarisali na tleh cvetje.

Uradnega odprtja zaradi prepovedi zbiranja seveda ni bilo mogoče prirediti, društvo pa vabi Goričane, naj pridejo na sprehod v Raštel in si ogledajo okrašene izložbe. Predsednica društva – kuharska mojstrica Chiara Canzoneri – je tudi napovedala, da bodo ob sprostitvi ukrepov priredili vodene sprehode, katerih tema bo prav »pogled navzgor«, v odkrivanju lepot, ki se »skrivajo« na visokem.

Društvo Via Rastello so uradno ustanovili februarja, za okraševanje izložb pa so njegove članice poskrbele že v božičnem času. Poleg poživitve ulice z umetniškimi in drugimi projekti je cilj društva preporod tega območja: privabiti želijo ne le sprehajalce in kupce, ampak tudi nove trgovce in investitorje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje nameravate preživeti letošnje poletne počitnice, skladno z ukrepi za zajezitev pandemije?

19. apr. 2021 | 16:56
Odločil/a se bom, ko bom cepljen/a
Doma
V Italiji
V Sloveniji
Na Hrvaškem
V kakšni drugi državi
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo