Ponedeljek, 09 december 2019
Iskanje

Septembra osem postaj za izposojo koles

Mreža izposojevalnic se bo v Gorici kmalu razširila

Gorica |
2. avg. 2019 | 7:19
Dark Theme

Nova, razširjena mreža postaj za samopostrežno izposojo javnih koles naj bi zaživela septembra. Po koncu poletnih mesecih, najbrž pa pred poulično prireditvijo Okusi ob meji. Štiri nova postajališča, ki jih občinska uprava ureja v okviru projekta Gorizia in bici, že stojijo, prihodnji mesec naj bi jih priključili na električno omrežje, po preizkusu delovanja naprave bodo kolesa na voljo občanom oziroma turistom. »Če bo vse šlo po načrtih, bodo nove izposojevalnice začele delovati septembra,« pojasnjuje pristojni občinski odbornik Francesco Del Sordi.

Tabla z mapo in navodili v štirih jezikih (VONCI)
Tabla z mapo in navodili v štirih jezikih (VONCI)

Nova postajališča so opremljena s polnilci za električna kolesa, tako da si bo po novem mogoče izposoditi tudi nekaj koles s pomožnim električnim motorjem. Izposojevalnice so kot po načrtu že postavili na parkirišču med pokrito tržnico in marketom Coop v Boccacciovi ulici, pri sedežu univerze v Alvianovi ulici, pred Spominskim parkom na Korzu Italia in v Manzonijevi ulici, kjer je postajališče vključeno v širši projekt gradnje novega parkirišča, postajališč bo po novem skupno osem.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo