Četrtek, 09 december 2021
Iskanje

Septembra zaključek gradnje kolesarske steze

Sovodnje bo povezala s Štandrežem

12. jul. 2021 | 8:21
Dark Theme

V Sovodnjah se bo predvidoma septembra nadaljevala in zaključila gradnja kolesarske steze, ki bo vas povezala s Štandrežem ob robu pokrajinske ceste št. 8. Lani so zgradili prvi odsek steze med avtopralnico in marketom, letos bodo nadaljevali z delom v smeri Gorice, kjer se bodo povezali na kolesarsko pot ob robu tamkajšnje industrijske cone.

V prejšnjih dneh so na sovodenjski občini izbrali izvajalca del; gre za gradbeno podjetje Merluzzi Roberto iz Čente na Videmskem. »Gradbena dela bodo trajala 52 dni,« pojasnjuje Aleka Florenin, ki je v sovodenjski občinski upravi odgovorna za javna dela. Gradnja novega odseka kolesarske steze se bo predvidoma začela v začetku septembra. Nova pot bo opremljena s sistemom za odvodnjavanje meteornih voda; od pokrajinske ceste št. 8 bo steza ločena po zaslugi robnika, na prisotnost kolesarjev in pešcev bo opozarjalo tudi več prometnih znakov. Novi odsek kolesarske steze bo skupno dolg približno 320 metrov; že lani so ob trasi nove poti namestili ustrezna svetila, tako da bo nova steza tudi primerno razsvetljena. Ob zaključku gradnje bo kolesarska steza dokončno urejena na celotnem omenjenem odseku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo