Sreda, 17 april 2019
Iskanje

SKGZ in SSK izrazili podporo, Blocco studentesco zanikal provokacijo

Goriške višješolske dijake obiskala Maja Humar in Julijan Čavdek

Gorica |
9. feb. 2019 | 12:03
Dark Theme

Dijake slovenskega tehniškega in licejskega pola v Puccinijevi ulici v Gorici, ki po včerajšnjih fašističnih provokacijah danes stavkajo, sta davi obiskala goriška pokrajinska predsednica SKGZ Maja Humar ter pokrajinski tajnik Slovenske skupnosti Julijan Čavdek. »Dijaki, čestitam. Pridni ste in korajžni ste. Prav je, da odreagiramo na dogodke, kakršen je bil npr. včerajšnji, ki se ponavljajo,« je dijakom pred vhodom v višješolski center med drugim povedala Maja Humar. »Ko se pojavijo taki dogodki, je treba odreagirati na odločen in dostojanstven način, tako kot ste storili vi,« je dijake in dijakinje pohvalil Julijan Čavdek.

Na svoji Facebook strani so se oglasili tudi predstavniki gibanja Blocco studentesco, ki poudarjajo, da nočna akcija plakatiranja ni bila nikakršna provokacija. Njen cilj naj bi bil iskanje dialoga z dijaki slovenskih šol. Med temi naj bi po besedah članov mladinske veje neofašističnega gibanja CasaPound nekateri tudi obiskovali njihov sedež.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Evropski parlament je podprl ukinitev premikanja ure leta 2021. Države članice se bodo same odločile za poletni ali zimski čas, Evropsko komisijo bodo morale o tem obvestiti do aprila 2020. Podpiram:

15. apr. 2019 | 19:57
Poletni čas
Zimski čas
Mi je vseeno
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo