Sobota, 11 julij 2020
Iskanje

Slovesno predali namenu prizidek

Zgodba o njegovi gradnji se je začela leta 2008, ko si je Občina Doberdob zagotovila prispevek za širitev nižje srednje šole

27. okt. 2019 | 8:03
Dark Theme

V Doberdobu so včeraj (sobota) svečano predali namenu prizidek ob poslopju nižje srednje šole. V novih prostorih so uredili laboratorij in dve učilnici. Navzoče sta nagovorila ravnateljica Sonja Klanjšček in župan Fabio Vizintin, ki je zadovoljen, da je večletne odisejade enkrat za vselej konec.

Zgodbo o prizidku in širitvi nižje srednje šole so namreč zaznamovale zamude in zapleti. Doberdobska občina je prispevek v višini 600.000 evrov za širitev nižješolske stavbe prejela leta 2008. Od leta 2011 do 2015 so se pri delih zvrstila tri podjetja, po koncu gradbenih del pa novi del poslopja ni prestal tehničnih pregledov, stavba torej ni bila vseljiva. Občina je takrat posegla tudi na goriškem sodišču. Konec lanskega leta je doberdobska občina imenovala izvajalca, ki je izpeljal do konca gradbena dela. Sledila so tehnična preverjanja, s katerimi so izvedenci potrdili, da je poslopje končno vseljivo in uporabno. Nižješolci so ga začeli uporabljati z začetkom letošnjega šolskega leta.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo