Nedelja, 21 julij 2019
Iskanje

Soča navdihnila poslovno idejo

Nova blagovna znamka Skunk Works Fishing

Gorica |
9. feb. 2019 | 11:30
Dark Theme

Navdihnila ju je smaragdna lepotica s svojimi brzicami, tolmuni in seveda postrvmi. Fotografijo Soče, posneto s pevmskega mosta, sta objavila tudi na naslovnici svojega štirijezičnega kataloga, v katerem ribičem ponujata osem modelov vab, dolgih od šest do petnajst centimetrov. Iz naveze med Walterjem Princijem iz Gorice in Alessandrom Hobanom iz Krmina je nastala blagovna znamka Skunk Works Fishing. Njeni proizvodi bodo prvič predstavljeni javnosti med 23. in 25. februarjem letos na ribiškem sejmu Pescare v Vicenzi, ki velja za enega izmed največjih tovrstnih dogodkov v Evropi.

»Vse se vrti okrog Soče, ki jo skupaj s celotnim našim prostorom želimo ovrednotiti iz poslovnega vidika. Poleg tega smo se pri proizvodnji naših vab odločili za uporabo lesa, saj verjamemo, da moraš biti za njegovo oblikovanje tudi malce umetnik. Ne nazadnje bi poudaril, da vse skupaj sloni na timskem delu, saj poleg mene in Alessandra pri projektu sodeluje še skupina ljudi,« pravi Walter Princi, vsestranski ribič, ribiški čuvaj in med drugim tudi nekdanji predstavnik goriškega ribiškega okoliša pri deželnem ribiškem zavodu ETP.

Zakaj pa naj bi ribič kupil vabe blagovne znamke Skunk Works Fishing? Ker so funkcionalne, vzdržljive in odporne, umetniško oblikovane in obrtno izdelane. Ker pripovedujejo zgodbo o čezmejni reki, ki s svojo smaragdno barvo očara prav vsakega ribiča in sploh ljubitelja narave. Poleg tega so vabe lesene, kar pomeni, da so okolju prijaznejše kot plastične, saj v zelo kratkem času razpadejo. Ime podjetja se navezuje na razvojne programe, ki so se od leta 1940 vodili na področju inženirstva in razvoja naprednih tehnologij. S časom se je izraz Skunk Works razširil tudi na druga področja: v bistvu opredeljuje manjše skupine ljudi s priznanimi kompetencami – v tem primeru na področju ribolova.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo