Petek, 18 september 2020
Iskanje

Sprejeli predhodni načrt za gradnjo krožišča med Štandrežem in Sovodnjami

Na križišču se večkrat zgodijo prometne nesreče, marsikateri voznik tu pritiska na plin

Gorica |
23. maj. 2020 | 8:21
Dark Theme

Na križišču med Štandrežem in Sovodnjami se želijo z gradnjo krožišča izogniti oz. zmanjšati možnost prometnih nesreč, obenem želijo urediti in razbremeniti promet, predvsem tisti, ki prihaja z obvoznice 56 bis. Goriški občinski odbor je v prejšnjih dneh sprejel predhodni načrt za gradnjo krožišča na trenutno semaforiziranem križišču med deželno cesto 117 in pokrajinsko cesto 8 oziroma Ulico Gregorčič. Omenjeno infrastrukturno delo je pomembno tudi v luči obvoznice 56 bis, katere smisel je predvsem ta, da tovorna vozila, ki prihajajo iz Vidma, v Mošu zavijejo nanjo in se na ta način izognejo poti po središču mesta. Obenem, čeprav je tako na deželni cesti 117 kakor na pokrajinski cesti 8 dovoljena hitrost 50 kilometrov na uro, želijo s krožiščem prisiliti voznike, da ne pritiskajo preveč na plin.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku. Ob 75-letnici našega dnevnika vam ponujamo posebno ugodno naročnino: tiskana izdaja za 99 evrov, digitalna izdaja pa za 75 evrov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo