Nedelja, 19 september 2021
Iskanje

Sproščenost se mu je obrestovala

Odličnjaki: Steafno Coren (Humanistični licej Simona Gregorčiča)

23. jul. 2021 | 10:21
Dark Theme

Večina petošolcev doživlja maturitetni izpit z veliko napetostjo, Stefano Coren, maturant humanističnega liceja Simona Gregorčiča, pa je prava izjema. Matura zanj ni bila tako stresna in niti preveč utrudljiva, ob koncu pa je res zadovoljen z doseženim rezultatom. Sproščenost, s katero je opravil izpit, se mu je namreč obrestovala, saj si je zaslužil najvišjo oceno oz. stotico. 19-letni fant prihaja iz Benečije, in sicer iz Petjaga. V prostem času se ukvarja v glavnem s športom, saj rad zahaja v hibe in igra nogomet, ob tem pa se ukvarja tudi z igranjem harmonike.

»Če si odgovoren in se redno učiš, pridobiš znanje na tak ali drugačen način, zato je bilo zame šolanje na daljavo enako učinkovito kot pouk v razredu. V zadnjem obdobju, ko smo hodili v šolo samo nekaj dni na teden, pa sem doživljal veliko negotovost,« pravi Stefano, ki se je vseh pet let moral redno peljati v Gorico iz Benečije in je srečen, da se je v zadnjih dneh lahko sam peljal z avtom. Od višješolskih let bo najbolj pogrešal vzdušje, ki se je ustvarilo v razredu s sošolci in profesorji, prav tako bo njegov najlepši spomin prav družinskost, ki je zaznamovala njegovo šolanje v goriškem višješolskem centru.

Stefano bo svojo študijsko pot nadaljeval na filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer bo študiral slovenistiko in zgodovino. Pred začetkom predavanj na univerzi ga čaka še zadnje daljše poletje, med katerim se bo čim bolj sprostil in zabaval.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj menite o morebitni uvedbi obveznega cepljenja proti covidu-19?

4. sep. 2021 | 6:00
Popolnoma soglašam
Delno soglašam
Delno nasprotujem
Popolnoma nasprotujem
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo