Ponedeljek, 24 februar 2020
Iskanje

Štandreška ustvarjalnost v vizionarnem vozilu

Podvig podjetja Mika in oblikovalke Nikol Kerpan

17. jan. 2020 | 11:01
Dark Theme

Z doprinosom ustvarjalnosti mlade domačinke Nikol Kerpan je podjetje Miko, ki ima svoj sedež v štandreški industrijski coni, oblikovalo mikrovlakno v posebni beli barvi z modrimi črtami, s katerim so prekrili sedeže Mercedesovega konceptnega vozila Vision AVTR, ki so ga pred dnevi predstavili na sejmu novih tehnologij CES v Las Vegasu.

Štandreška oblikovalka Nikol Kerpan
Štandreška oblikovalka Nikol Kerpan

Nikol Kerpan je po maturi na goriškem družboslovnem liceju Simon Gregorčič nadaljevala študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Po diplomi iz grafičnega oblikovanja leta 2014 se je preselila v Dublin, kjer je živela tri leta in pol. Začetno je delala za modno oblikovalko Jennifer Rothwell.»Risala sem vzorce za oblačila; skupaj z Rothwellevo sem oblikovala dve kolekciji, Crane Print in St. Patrick’s Print. Obleko iz kolekcije St. Patrick’s je nosila Margaret Molloy, ko je bila nagrajena za Image business woman of the year 2017. Krilo iz kolekcije Crane pa je nosila Liselott Olofsson na noči oskarjev 2018. Po dveletnem delu z modno oblikovalko Jennifer Rothwell sem poldrugo leto delala na Googlu za platformo Youtube,« pravi Nikol Kerpan in pojasnjuje, da se je pred enim letom vrnila domov in se zaposlila v Šempetru, kjer se je za podjetje Opisas ukvarjala z marketingom. Junija lanskega leta so jo zaposlili v podjetju Miko, ki v tovarni v štandreški industrijski coni proizvaja blago iz mikrovlaken.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo