Petek, 07 maj 2021
Iskanje

Stavba šole Župančič bo energetsko varčnejša

Občina je pred kratkim imenovala izvajalca del, ki bodo potekala tako v notranjosti kot zunanjosti poslopja

Gorica |
4. maj. 2021 | 8:55
Dark Theme

Osnovna šola Otona Župančiča v Ulici Brolo bo v prihodnjem letu predvidoma postala energetsko samozadostna. Goriška občina je pred kratkim imenovala izvajalca del, ki bo poskrbel za povečanje energetske učinkovitosti stavbe. Podjetje Galetto Impianti iz Latisane bo v prihodnjih tednih začelo z deli, ki so vredna 628.700 evrov. Občina je iz evropskih finančnih skladov za regionalni razvoj prejela € 440.090 evrov prispevka. Dela predvidoma naj ne bi imela preveč motečih posledic za učence in osebje. Posege v notranjosti stavbe bodo skušali dokončati med poletnimi meseci, na zunanjem delu stavbe pa bodo nato nadaljevali med šolskim letom, napovedujejo v tehničnem uradu goriške občine.

Celotno šolsko poslopje, v katerem sta osnovna šola in bližnji vrtec Ringaraja, so zgradili v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Leta 2012 so stavbo osnovne šole prilagodili protipotresnim normam, zdaj pa bodo poskrbeli za povečanje energetske varčnosti šolskega poslopja. Občina napoveduje, da bo stavbo termično izolirala, nanjo namestila sončne celice in zamenjala okna. Zamenjali bodo tudi toplotno napeljavo, saj bodo namestili toplotne črpalke; vso notranjo razsvetljavo bodo tudi zamenjali z varčnejšo LED tehnologijo.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje nameravate preživeti letošnje poletne počitnice, skladno z ukrepi za zajezitev pandemije?

19. apr. 2021 | 16:56
Odločil/a se bom, ko bom cepljen/a
Doma
V Italiji
V Sloveniji
Na Hrvaškem
V kakšni drugi državi
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo