Sreda, 12 avgust 2020
Iskanje

Steklo je množično testiranje

V Tržiču so včeraj odvzeli bris 130 ljudem, ki so prišli iz držav zunaj schengenskega območja

11. jul. 2020 | 8:35
Dark Theme

Na dvorišču župnišča Sv. Mihaela so včeraj začeli jemati brise ljudem, ki so od prvega junija prišli v Tržič iz držav izven schengenskega območja. Izvajanje testov, s katerimi preverjajo njihovo morebitno okuženost s koronavirusom, vodi osebje goriško-tržaškega zdravstvenega podjetja v sodelovanju s tržiško občino in civilno zaščito.

Včeraj so odvzeli okrog 130 brisov, posebnih težav niso zabeležili. Zdravstvenemu osebju sta pri sporazumevanju s tujimi državljani pomagala dva medkulturna posrednika. Odvzemanje brisov v senci velikih lip na župnijskem dvorišču je včeraj potekalo do 17.30, danes pa se bo nadaljevalo med 7.30 in 17. uro. Po podatkih goriške kvesture je v Tržič od začetka prejšnjega meseca prišlo okrog 315 ljudi iz držav, ki ne sodijo v schengensko območje. Med občani, ki so jih povabili na testiranje, niso samo državljani Bangladeša, ampak tudi Kitajci, Srbi in Hrvati.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo