Petek, 29 maj 2020
Iskanje

»Števerjan ni samo vino«

Pogovor s Fabijanom Muzicem, občinskim svetnikom za turizem

30. jun. 2019 | 6:12
Dark Theme

Predstavitev novih informativnih tabel, s katerimi želijo dodatno okrepiti turistično promocijo Števerjana, smo izkoristili za pogovor s Fabijanom Muzicem. Mladi (letnik 1993) občinski svetnik s pooblastilom za turizem nam je orisal vizijo, ki jo imajo upravitelji za razvoj male občine s sicer že bogato, predvsem pa kakovostno in raznoliko ponudbo. Kot poudarja Muzic, po poklicu vinar, Števerjan ni samo vino.

Fabijan Muzic (BUMBACA)
Fabijan Muzic (BUMBACA)

Fabijan, predstavili ste nove informativne table. V obdobju internetne komunikacije pa najbrž potrebujemo tudi druge projekte za predstavitev turistične ponudbe Števerjana.

Tako je. Trenutno veliko delamo na projektu skupne kandidature čezmejnih Brd za vpis na Unescov seznam svetovne dediščine. Če bomo to uresničili, recimo v prihodnjih dveh ali treh letih, bomo priča pravemu »turističnemu sunku«. Razviti bi želeli tudi informativno točko na Jazbinah. Tamkajšnje občinske prostore trenutno izkoriščamo kot skladišče Vinoteke, stavba pa je bila obnovljena pred desetimi leti s pokrajinskim denarjem. Razmišljamo, da bi tam imeli nekoga, ki bi skrbel za turistično promocijo. V bližini imamo tudi kolesarske poti, tako da bi lahko promovirali tako števerjansko ponudbo kot bližnjo okolico.

Pogovor s Fabijanom Muzicem si lahko v celoti preberete v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo