Ponedeljek, 18 november 2019
Iskanje

Trg Evrope-Transalpino bodo rešili avtomobilov

Na slovenski strani nekdanje meje

12. avg. 2019 | 9:02
Dark Theme

Čeprav je novogoriška občina od Slovenskih železnic že letošnjo pomlad dobila soglasje za preureditev prometnega režima in umik avtomobilov s Trga Evrope, se dela še niso lotila. Na občini pojasnjujejo, da se bodo avtomobili umaknili najpozneje do konca jeseni, že septembra pa naj bi sprejeli najustreznejšo rešitev za umik tovornjakov iz okolice omenjenega trga.

Trg Evrope-Transalpina je zagotovo ena najbolj obiskanih turističnih točk obeh Goric, njegova celostna podoba pa tudi v luči priprav na kandidaturo za naziv Evropska prestolnica kulture 2025 ni nezanemarljiva. A njegovo trenutno podobo kazijo avtomobili, ki parkirajo tudi na samem trgu, ter množica tovornjakov, ki ob večerih parkirajo ob Kolodvorski poti od Trga Evrope proti Solkanu.

Več v nedeljskem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo