Ponedeljek, 11 november 2019
Iskanje

Trte namesto gozda

Damijan Podversic lahko zasadi nov vinograd na Kalvariji

30. jan. 2019 | 9:01
Dark Theme

Goriški občinski svet je v ponedeljek dokončno izglasoval tudi spremembo prostorskega načrta št. 42. Na podlagi te spremembe bo Damijan Podversic lahko zasadil nov vinograd na 2,5 hektarja doslej gozdnatih površin na Kalvariji.

Priznani vinar je prošnjo za spremembo namembnosti zemljišča iz gozdnatega v kmetijsko vložil januarja lani. Nekateri občinski svetniki – zlasti člani opozicije – so se že poleti zavzeli za zaščito gozda in so tudi tokrat glasovali proti spremembi namembnosti zemljišča, večina pa se jih je izrekla v korist Podversica. Zemljišče, na katerem namerava vinar saditi rebulo, je bilo namreč do leta 1940 – tako kot drugi predeli Kalvarije – zasajeno s trto, zato mu de facto vrača nekdanjo namembnost in podobo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo