Torek, 19 november 2019
Iskanje

V boj proti odraslim komarjem

Danes ponoči bodo v Gorici začeli izvajati prvo od treh dezinsekcij v parkih in na drugih javnih površinah

Gorica |
13. avg. 2019 | 10:16
Dark Theme

Po ukrepih, ki so jih izvedli proti ličinkam, gredo zdaj v boj proti odraslim žuželkam. Z goriške občine so včeraj sporočili, da se bo danes ponoči začela prva izmed treh dezinsekcij, pri katerih bodo za zatiranje komarjev uporabljali adulticide. Goriško podjetje Tecnocoop, ki mu je Občina Gorica zaupala izvajanje dezinsekcije, bo z insekticidi poškropilo šestnajst javnih površin v mestu in predmestju: na seznamu so Ljudski vrt na Verdijevem korzu, Spominski park na Korzu Italia, park za mestno hišo, park Marvin pri Sv. Ani, park v Ulici Udine v Ločniku, park Bolaffio med ulicama Fabiani in Faiti pri Sv. Ani, zelenica v Ulici Brigata Pavia v Stražcah (pred cerkvijo), zelenica na Rojcah, športno igrišče in park v Podturnu, območje atletskega stadiona Fabretto na Rojcah, park pod goriškim gradom in zelenice v grajskem naselju, park ločniškega doma za starostnike Angelo Culot, dvorišče ustanove za starejše občane Sinigaglia v Ulici Faidutti v Gorici, dvorišče centra Lenassi in občinskega večnamenskega središča ter dvorišče oskrbovanih stanovanj na Rojcah. Delavci bodo dva dni pred začetkom izvajanja ukrepov na posameznih točkah postavili opozorilne table in območja zavarovali z rdečim trakom.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo