Torek, 14 julij 2020
Iskanje

V Gorici prvi festival grozljivk

Potekal bo v Hiši filma med 15. in 17. novembrom

Gorica |
5. nov. 2019 | 9:29
Dark Theme

V Hiši filma na goriškem Travniku bo med 15. in 17. novembrom potekal Be afraid horror fest, prvi festival grozljivega žanra v Furlaniji - Julijski krajini, ki ga s podporo upraviteljev Kinemaxa prireja 35-letni režiser Federico Scargiali, avtor že številnih srhljivih filmov, med katerimi sta Fricozoid in Fuck You Immortality, ki se bo prihodnje leto po avtorjevih besedah zavrtel v italijanskih, ameriških, belgijskih in angleških kinodvoranah. »Za organizacijo festivala grozljivk v Gorici sem se odločil, ker v Deželi FJK preprosto nimamo tovrstnega dogodka. Nekateri festivali so predvajali tudi grozljivke, ni pa prireditve, ki bi bila v celoti posvečena temu žanru v vseh svojih izraznih oblikah. Ob projekcijah bomo namreč poskrbeli tudi za predstavitve knjig, glasbene dogodke itd.,« napoveduje Scargiali.

Program so sestavili s pomočjo platforme FilmFreeway. »Dobili smo preko 300 prijav iz 40 držav: med temi smo izbrali deset celovečercev in 22 kratkih filmov. Zastopanih je kar 23 držav,« pravijo organizatorji. Celoten program je na voljo na spletni strani https://beafraidhorrorfest.com.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo