Nedelja, 20 oktober 2019
Iskanje

V igri jih je le še 33

Začetno je bilo kandidatov 1719

Gorica |
5. okt. 2019 | 8:28
Dark Theme

V igri jih je le še 33. Goriška občina je včeraj objavila seznam kandidatov, ki so bili pripuščeni k ustnemu izpitu natečaja, v okviru katerega bodo zaposlili šestnajst uslužbencev za potrebe raznih občinskih uradov.Še pred začetkom poletja se je na natečaj prijavilo 1719 ljudi iz cele Italije, nakar se jih je s prvo pisno preizkušnjo, ki so jo izpeljali julija, »spopadlo« 918. Komisija je k drugi pisni nalogi pripustila 163 kandidatov, vendar jih je v ponedeljek prišlo na izpit le 128. K ustnemu delu so bili nazadnje pripuščeni le kandidati, ki so na pisnih preizkušnjah prejeli vsaj 21 od 30 možnih točk; skupno jih je 33. Kolokvij bo na vrsti 9. in 10. oktobra. Kandidatom so že sporočili uro, ob kateri se bodo morali zglasiti v mestni hiši, kjer bodo morali dokazati tudi poznavanje angleškega jezika in sposobnost uporabe osnovnih računalniških programov.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo