Četrtek, 21 november 2019
Iskanje

V nedeljo 34. Soška regata

Start bo pri čolnarni v Solkanu, cilj pa v Pevmskem parku

Gorica |
2. sep. 2019 | 9:37
Dark Theme

V nedeljo, 8. septembra, bo Solkan in Pevmo povezala že 34. Soška regata, prireditev, ki je postala stalnica v čezmejni športno-rekreacijski ponudbi in predstavlja nepogrešljiv veslaški praznik na goriški reki. Tudi letošnjo regato pripravljata kajakaška kluba Šilec iz Gorice in Soške elektrarne iz Solkana. Pri organizaciji sodelujejo še ZSŠDI, Fundacija za šport in Športni zavod iz Nove Gorice, pokroviteljici priljubljene prireditve pa sta občini Gorica in Nova Gorica. Start bo pri čolnarni v Solkanu (pri restavraciji Žogica) ob 11. uri. Proga meri približno 6 kilometrov, težavnostna stopnja pa je 1-2/3. Na regati sodelujejo kajaki enosedi in dvosedi, kanuji ter večji in manjši gumenjaki, ki jih upravljajo izkušeni krmarji in s katerimi se spusta udeležujejo družine in številnejše skupine. Udeleženci morajo biti opremljeni z rešilnimi jopiči, čolni pa morajo biti obvezno nepotopljivi. Cilj regate bo tudi letos v Pevmskem parku na desnem bregu Soče, kjer bo po zaključju družabno srečanje z nagrajevanjem najštevilnejših skupin.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo