Sreda, 23 september 2020
Iskanje

V nesreči umrl košarkarski trener

Usodno mu je bilo trčenja v kraju Morsano al Tagliamento na Videmskem

Gorica |
5. avg. 2020 | 17:10
Dark Theme

V košarkarskih krogih je zelo boleče odjeknila vest o smrti 63-letnega Goričana Nerea Magheta, ki je v zadnjih letih treniral ekipe raznih goriških društev. Umrl je v prometni nesreči, ki se je zgodila v torek na državni cesti št. 95 v kraju Morsano al Tagliamento na Pordenonskem.

Maghet se je okrog 17. ure s svojim kombijem znamke Fiat scudo peljal po državni cesti št. 95 proti Portogruaru. Na nevarnem cestnem odseku med krožiščem pri Mussonsu in mostom v Madrisiu, ki je že terjal veliko življenj, je iz še nepojasnjenih vzrokov čelno trčil v tovornjak. Maghet je zaradi hudih poškodb umrl na prizorišču nesreče. 65-letni voznik tovornjaka, ki je prihajal iz nasprotne smeri, je utrpel le lažje poškodbe; na zdravljenje so ga odpeljali v bolnišnico v kraju San Vito al Tagliamento.

Nereo Maghet je v mladih letih eno sezono igral v košarkarski A-ligi v Turinu. Zatem je bil več let član ekipe Derthona Basket iz kraja Tortona v pokrajini Alessandria, za katero je pred leti eno sezono nastopal tudi njegov sin Fabio. Poleg njega pokojnik zapušča še enega sina, Alessia, ki je ravno tako košarkar, in ženo Rito.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo