Nedelja, 20 oktober 2019
Iskanje

V Sovodnjah se začenja pustovanje društva Karnival

Svoj vrhunec bo doživelo v nedeljo z 22. pustnim sprevodom

1. mar. 2019 | 7:38
Dark Theme

Večmesečnih priprav je končno konec! Drevi se v Sovodnjah začenja tridnevno pustovanje društva Karnival, ki bo svoj vrhunec doživelo v nedeljo, 3. marca, z 22. pustnim sprevodom, na katerem pričakujejo rekordno število udeležencev. »Prejšnji teden smo na predstavitvi pustovanja napovedali, da bo na povorki 1411 pustarjev. V zadnjih dneh se jih je pridružilo še nekaj, tako da jih pričakujemo okrog 1430, zaradi česar smo izredno zadovoljni,« pravi predsednik društva Karnival Luka Pisk. Letošnje povorke se bodo med skupinami udeležili kotalkarsko društvo iz Renč (prvič), Fenomeni della Bisiacaria, Selce, društvo Skala iz Gabrij, Medea, Gas Vrtojba, Kolonja, Poljane, Cerovlje, Štmaver, Križ in Opatje selo. Z vozom se bodo pripeljali pustarji iz Šempetra, Valmaure, društva Oton Župančič iz Štandreža, Šempolaja, društva Sovodnje, društva Briški grič iz Števerjana, s Proseka-Kontovela in iz Praprota.

Drevi ob 21. uri bo pod sovodenjskim pustnim šotorom nastopila skupina The Maff, jutri bo na vrsti bend Tequila iz Kopra, medtem ko bodo v nedeljo zaigrali Trije prašički. Nedeljski sprevod se bo začel ob 14. uri sovodenjski lekarni, od koder se bodo pustarji odpravili v smeri občinske telovadnice, kjer bodo zavili levo in mimohod zaključili za Kulturnim domom Jožef Češčut. Udeleženci pustne povorke bodo lahko parkirali na velikem travniku za prireditvenim prostorom; vhod na parkirišče bo pred sovodenjskim pokopališčem. Nekaj parkirišč bodo uredili tudi ob začetku vasi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo