Petek, 10 julij 2020
Iskanje

V Svetogorski ulici preplah zaradi plina

Družba AcegasAps je devetim družinam, ki tam stanujejo, prekinila dobavo

Gorica |
6. jul. 2019 | 7:21
Dark Theme

Preplah je bil odveč. V četrtek, 4. julija, zvečer so goriški gasilci posredovali v Svetogorski ulici v Gorici, od koder jih je poklicala občanka, ki je zaznala močan vonj po plinu. Izkazalo se je, da je do uhajanja metana prišlo na dvorišču stanovanjske hiše, ki se nahaja med Dijaškim domom in marketom Dpiù. V njej stanuje devet družin.

»Gasilci so prišli okrog 21. ure, pripeljali so se z dvema voziloma in prižgano sireno. Sledili so jim tudi uslužbenci podjetja AcegasAps, ki so z detektorji kmalu ugotovili, od kod je plin uhajal. Šlo je za staro cev na dvorišču,« je za Primorski dnevnik povedala upraviteljica trgovine s sadjem in zelenjavo, ki obratuje v pritličju stanovanjske hiše. Gasilci stanovalcev niso evakuirali, zaprosili pa so jih, naj avtomobile, ki so bili parkirani na dvorišču, odpeljejo drugam. Da bi našli puščajočo cev, so na dvorišču izkopali luknjo, podjetje AcegasAps pa je medtem prekinilo dobavo plina. Gasilci so bili na delu do 1.30.

»Vedeli smo, da s cevi na dvorišču uhaja plin, izguba pa ni bila velika in ni bilo razlogov za preplah. Napeljava je pač stara in jo bomo morali zamenjati, tako kot števce. Že maja smo na vonj po plinu na dvorišču opozorili upravitelja stanovanjske hiše, s katerim smo se dogovorili, da obnovitvena dela izvedemo med poletjem. Poseg smo načrtovali konec julija,« nam je včeraj pojasnil eden izmed stanovalcev, ki ga je dejstvo, da je občanka poklicala gasilce, ne da bi predhodno stopila v stik z njim ali s kakšnim drugim sosedom, precej razburilo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo