Torek, 26 maj 2020
Iskanje

V virtualni kavarni tokrat pianist

Jutrišnji gost ekipe GO! 2025 bo Aleksander Gadžijev iz Gorice

Gorica |
7. apr. 2020 | 17:03
Dark Theme

Drugo srečanje v virtualni kavarni ekipe GO! 2025, ki pripravlja kandidaturo Nove Gorice in Gorice za Evropsko prestolnico kulture, bo glasbeno obarvano. Jutrišnji gost bo namreč slovensko-italijanski pianist Aleksander Gadžijev iz Gorice, ki se bo ob 18. uri v živo pogovarjal z vodjo kandidature Nedo Rusjan Bric.

Aleksander Gadžijev je sin pianistov Ingrid Silič in Sijavuša Gadžijeva. Obiskoval je Slovenski center za glasbeno vzgojo Emil Komel v Gorici, diplomiral na konservatoriju v Ceseni ter študij nadaljeval na salzburškem Mozarteumu. Pianistične vrline je kljub temu, da je star šele 25 let, že dokazoval v številnih prestižnih dvoranah, kot so Teatro La Fenice v Benetkah, Teatro Regio v Turinu, Teatro Alighieri v Ravenni, Kioi Hall in Bunka Kaikan v Tokiu, Kitara Concert Hall v Saporu, Salle Cortot v Parizu, Konservatorij v Moskvi in mnogih drugih. V lanskem letu je bil tudi izbran med BBCjeve prestižne talente, New Generation Artist do leta 2021.

V bližnji preteklosti je bil razpet med Gorico, Salzburgom, Berlinom in Japonsko, v virtualni kavarni pa se bo oglasil iz Berlina, kjer trenutno prebiva. Pogovoru bo mogoče slediti na Facebook strani GO 2025 Nova Gorica - Gorizia, v komentarjih bodo poslušalci lahko tudi postavljali vprašanja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo