Nedelja, 17 november 2019
Iskanje

V znamenju sladic

Poživitev mestnega središča

Gorica |
8. nov. 2019 | 10:55
Dark Theme

V Gorici se je včeraj začela prireditev Sladice ob meji, ki bo poživila mestno središče do nedelje, 10. novembra. Zaradi prireditve so za promet zaprti Korzo Verdi (med križiščema z ulicama IX Agosto in Nizza), Korzo Italia (med križiščema z ulicama Crispi in Dante) ter ulici Nizza in Cascino.Na stojnicah so na voljo sladice iz raznih italijanskih dežel; sladokusci lahko pokusijo tudi madžarske kurtoš kolače, za katere je na Okusih ob meji treba potrpežljivo čakati v vrsti. V eni izmed stojnic ponujajo tudi švicarski topljeni sir, v drugi pa ameriški ocvrt krompir.Jutri okrog 10. ure se bodo v mestnem središču zbrali tudi ljubitelji starodobnih vozil. Svoje avtomobile bodo postavili na ogled v peš coni na Korzu Verdi in v Ljudskem vrtu. Shod prireja društvo GAS – Gorizia Automoto storiche, ki namerava podobne dogodke organizirati vsako drugo soboto v mesecu.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo