Ponedeljek, 28 september 2020
Iskanje

Video: Rijejo po travnikih in »vlamljajo« na dvorišča

Divji prašiči v Štandrežu tudi prevračajo zabojnike za biološke odpadke

27. feb. 2019 | 7:20
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

Prevračajo zabojnike za biološke odpadke in »vlamljajo« na dvorišča, kjer domačini kompostirajo organske snovi. Divji prašiči so v zadnjih časih v Štandrežu vse bolj »pogumni«.

Njihovo število je očitno tako naraslo, da se vse pogosteje približujejo hišam. Na Skalcah med Štandrežem in Rojcami so že pred leti opazili prve srne, nakar so se začeli pojavljati še divji prašiči, ki so v zadnjih mesecih pustili za sabo nekaj škode na nekaterih kmetijskih zemljiščih. Pred dnevi so se po nekaj mesecih ponovno vrnili na travnik ob cesti, ki nad soškim bregom povezuje Rojce s Štandrežem; s svojimi rilci so travnato površino popolnoma prerili.

Luknje, ki so jih izkopali, so globoke tudi deset do dvajset centimetrov. Divji prašiči se pa očitno s hrano, ki jo najdejo po poljih, ne ravno zadovoljijo, zato vse pogosteje iščejo priboljške ob hišah. V zadnjih časih se divji prašiči najraje potikajo po koncu Ulice Natisone. Večkrat so prevrnili zabojnike za biološke odpadke, ki jih zvečer domačini puščajo pred svojimi domovi, da jih zgodaj zjutraj izpraznijo uslužbenci smetarske službe podjetja Isontina Ambiente.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo