Torek, 27 oktober 2020
Iskanje

Vprašanje hrupa rešujejo, vročina in dvorišče še vedno problem

V stavbi osnovne šole Ljubke Šorli v Romjanu bodo končno dočakali plošče za zvočno izoliranje

Ronke |
11. jul. 2019 | 7:33
Dark Theme

Hrup v jedilnici bodo končno ublažili z namestitvijo plošč za zvočno izoliranje. V stavbi osnovne šole Ljubka Šorli v Romjanu se njeni uporabniki že leta soočajo s težavami zaradi močnega hrupa in odmeva, ki povzročata stres in utrujenost pri učencih in učiteljih ter »negativno vplivata na didaktične dejavnosti in zdravje otrok«. Ronška občina je nakupu plošč za zvočno izoliranje namenila 28 tisoč evrov. Dela bodo predvidoma stekla med poletnim premorom.

Hrup pa žal ni edina težava, s katero se soočajo osebje in otroci v osnovnošolski stavbi v Ulici Capitello. »Ko začne sonce spomladi nekoliko bolj pripekati, tja proti koncu aprila, je v razredih zelo vroče. Temperature postanejo neznosne,« razlaga učitelj in namestnik ravnateljice Dario Bertinazzi. »Letos se nam je posrečilo, ker je maj bil zelo deževen. Ker imamo pouk tudi do 16. ure, so razmere res nevzdržne tako za učence kot za učitelje«. Ob teh perečih problemih ostaja odprto tudi vprašanje notranjega dvorišča. »Glede na število otrok je dvorišče primerno veliko. Problem pa je v tem, da je še vedno neurejeno. Tu so najrazličnejši kamenčki, zemlja, luknje, po dežju se nabira voda ...« našteva Bertinazzi. Otrokom niso med odmorom na razpolago nobena igrala ali tobogani, ker ima ureditev dvorišča prednost.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Si boste naložili aplikacijo Immuni?

6. okt. 2020 | 16:18
Da
Ne
Sem si jo že
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo