Torek, 05 december 2023
Iskanje

Vračata se spletna jezikovna tečaja GO2025!

Vsak četrtek bo tako slovenskega kot italijanskega vodila Jelena Vukmir

1. apr. 2021 | 15:42
Dark Theme

Ekipa GO2025!, ki je uspešno pripravila kandidaturo Nove Gorice z Gorico za Evropsko prestolnico kulture 2025, danes ponovno začenja s spletnim tečajem slovenščine in italijanščine. Tečaj se bo deset tednov vsak četrtek odvijal pod vodstvom priljubljene profesorice Jelene Vukmir.

Urnik tečajev ostaja isti: skupina Naučimo se italijansko z GO2025! se bo na Facebook profilu dobivala vsak četrtek ob 17. uri, medtem ko bo skupina, ki se bo učila slovenščine, začenjala ob 18. uri. Lekcije bodo trajale 45 minut. Spremljati jih bo moč v živo ali pa s pomočjo posnetkov, ki bodo kasneje na voljo na Facebook profilih obeh skupin.

To bo že tretji sklop brezplačnih deseturnih tečajev slovenščine oziroma italijanščine, ki jih v času epidemije covid-19 pripravlja GO!2025. Doslej se jih je udeležilo skoraj dva tisoč tečajnikov z obeh strani meje. Tečaja sta zelo priljubljena, saj predavateljica vsebine podaja na poljuden način in na osnovi praktične uporabe, s poudarkom na goriškem okolju. Jelena Vukmir je prav na račun tega po izboru bralcev Primorskih novic in Primorskega dnevnika, gledalcev Televizije Koper ter poslušalcev Radia Koper in Radia Trst A postala majska osebnost Primorske v lanskem letu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava