Sreda, 23 september 2020
Iskanje

Z dogovorom do dveh mest v domu za starejše občane

Sovodenjska občina zagotavlja pomoč starejšim občanom z nizkimi dohodki in brez sorodnikov

11. jun. 2020 | 7:33
Dark Theme

Sovodenjska občina bo podpisala konvencijo z domom za starejše občane Villa San Giusto iz Gorice, na podlagi katere bodo v omenjeni ustanovi dali na razpolago dve mesti za oskrbo sovodenjskih starejših občanov. Konvencija ne prinaša sovodenjski občini dodatnih stroškov od teh, ki so po zakonu predvideni v zvezi z zagotavljanjem pomoči občanom z nizkimi dohodki in brez bližnjih sorodnikov, ki bi jim lahko pomagali.

Pred nekaj dnevi so sklep o podpisu konvencije potrdili na zasedanju sovodenjskega občinskega odbora, zatem so ga objavili na občinski oglasni deski. Postopku je sledila pristojna občinska odbornica Ljubica Butkovič, ki pojasnjuje, da so se pogovori z goriškim domom za starejše občane začeli še pred začetkom težav s koronavirusom, nakar je zaradi pandemije prišlo do zamika pri pripravi konvencije. Trenutno imajo v Sovodnjah enega starejšega občana z nizkimi dohodki in brez sorodnikov, ki potrebuje oskrbo. S svojo pokojnino ne uspe kriti celotnega mesečnega stroška za bivanje v domu, tako da mu bo priskočila na pomoč sovodenjska občina, ki mu itak že sledi preko svoje socialne službe.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo