Petek, 22 november 2019
Iskanje

Za kolesa bo poskrbljeno

Denarja za parkirišče pred goriško železniško postajo pa še ni

Gorica |
7. nov. 2019 | 9:27
Dark Theme

Pred koncem leta se bo začela obnova trga pred goriško železniško postajo. Občina je v prejšnjih dneh izbrala podjetje, ki bo poskrbelo za prvi sklop del, v okviru katerega bodo preuredili postajališče za kolesa, v prihodnje pa bo v dogovoru z družbo italijanskih železnic Rete Ferroviaria italiana (RFI) in avtobusnim podjetjem APT pripravila načrt za posodobitev celotnega območja. »Prvi sklop del se bo začel pred božičem. Zaključen mora biti do velike noči,« pravi vodja tehničnega urada Občine Gorica Alessandro De Luisa, pristojni občinski odbornik Francesco Del Sordi pristavlja, da se jim z obnovo mudi. Če del ne bodo zaključili do aprila prihodnjega leta, tvegajo namreč izgubo državnega prispevka. Pripravljalna dela so sicer že stekla, saj so z zahodnega dela trga, ki ga bo v prihodnjih mesecih zasedlo gradbišče, odstranili telefonsko kabino. V obnovo postajališča koles bo občina vložila 113.882 evrov; dela bo izvedlo podjetje Comand, ki je vložilo najboljšo ponudbo.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo