Torek, 22 oktober 2019
Iskanje

Za lepši pogled na most posekali drevesa

Krajani ne soglašajo s posekom v Solkanu

Solkan |
3. jul. 2019 | 8:24
Dark Theme

Konec aprila se je na pobudo solkanske krajevne skupnosti izvedel posek dreves ob pešpoti, ki vodi od solkanskega pokopališča do Ošterije Žogica. Pobudo je krajevna skupnost v prejšnjem mandatu in sestavi podala z namenom, da se vzpostavi razgled na solkanski most, ki je pomembna tehniško- kulturna dediščina, s posekom so se strinjali tudi lastniki zemljišč. Vendar se s stanjem, ki je nastalo po poseku, mnogi Solkanci in uporabniki omenjene pešpoti ne morejo sprijazniti.

»To je kratko malo golosek. Da se bo to območje ponovno zaraslo, bo trajalo leta. Če bi hoteli izboljšati pogled na solkanski most, ne bi bilo treba tako radikalnega posega, dovolj bi bilo odstraniti nekaj dreves,« se jezi Solkanec, ki nas je opozoril, da je v načrtu še druga faza poseka, in sicer od omenjenega gostišča pa skoraj do podvoza do glavne ceste.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo