Ponedeljek, 01 junij 2020
Iskanje

Za obnovo Vile Rafut evropska sredstva

Na občini pričakujejo okoli dva milijona evrov, preostali del bodo financirali iz proračuna

6. apr. 2019 | 13:55
Dark Theme

Mestna občina Nova Gorica – v kratkem naj bi njenemu zgledu sledila tudi Občina Gorica – je objavila povabilo za zbiranje predlogov vsebin za Trg Evrope, Vilo Louise in Vilo Rafut. Za slednjo mora novogoriška občina do oktobra pripraviti idejno zasnovo, saj bo kandidirala za sredstva iz tretjega poziva Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS) za pridobitev nepovratnih evropskih sredstev iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb (CTN). Na občini iz tega naslova pričakujejo okoli dva milijona evrov, preostali del bodo financirali iz proračuna.

S pomočjo predlogov javnosti se bo torej pripravila programska zasnova za vilo arhitekta Antona Laščaka in za okoliški park. Na podlagi le-te bo izdelana tudi ocena vrednosti načrtovanih posegov in takrat bo bolj jasno, kolikšen del bo občina morala vložiti v obnovo poleg omenjenih dveh milijonov iz mehanizma CTN.

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo