Petek, 18 oktober 2019
Iskanje

Za vozniško dovoljenje bo treba plačati dodatnih 200 evrov

Tudi goriške avtošole so se udeležile stavke zaradi uvedbe davka na dodano vrednost za tečaje za pridobitev vozniškega dovoljenja

Gorica |
19. sep. 2019 | 7:21
Dark Theme

Tudi goriške avtošole so se včeraj udeležile vsedržavne stavke, ki je posledica odločitve agencije za prihodke, da z 2. septembrom uvede 22-odstotni davek na dodano vrednost za tečaje za pridobitev vozniškega dovoljenja. Uradi avtošol po mestu so bili zaprti, medtem ko so na civilni motorizaciji nemoteno opravljali vozniške izpite.

Včerajšnje stavke v Rimu se je udeležil tudi lastnik avtošole Peter pan iz Gorice in Gradišča Giuseppe Succu. »Na rimskem srečanju smo razpravljali o težavi, ki zadeva vse italijanske avtošole in ne samo. Največjo škodo so povzročili ravno državljanom, ki bodo morali odslej plačevati dodatnih dvesto evrov zaradi uvedbe davka. Vsi dobro vemo, koliko stane vozniško dovoljenje in z njim povezani tečaji. Kaj pa bo sedaj? Družine bodo primorane plačevati blazne vsote denarja, vedno manj pa ga bodo namenjale dodatnim vožnjam, kar bo posledično vplivalo na negativne izide izpitov in ne nazadnje tudi na poslabšanje prometne varnosti,« je za Primorski dnevnik povedal Giuseppe Succu.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo