Torek, 15 junij 2021
Iskanje

Začenja se obnova Palače Paternolli

Obiskoval jo je tudi goriški filozof Carlo Michelstaedter

Gorica |
14. may. 2021 | 8:21
Dark Theme

Obnova Palače Paternolli na goriškem Travniku se končno začenja. Gradbeno podjetje je v prejšnjih dneh namestilo gradbeni oder in tako prekrilo stavbo, ki je potrebna korenitega obnovitvenega posega. Ko bo dokončana, bo v njej zaživel čezmejni študentski dom.

Sredstva za obnovo, tri milijone evrov, bo vložila skupina podjetnika iz Lombardije, ki se je odločil za prenovo stavbe. Roberto Visconti, predsednik družbe Partecipazioni Immobiliari in Futura Grandi Lavori, je med obiskom pred nekaj meseci napovedal, da bodo dela trajala nekaj več kot eno leto. Palača naj bi bila po napovedih vseljiva pred začetkom akademskega leta 2022-2023. Takrat naj bi se v Gorici tudi začela dejavnost dveh novih univerzitetnih smeri, ena za zdravstvenike, druga za novinarje.

Načrt za obnovo Palače Paternolli, ki jo je obiskoval filozof Carlo Michelstaedter, je pripravil inženir Paco Ferrante. Pri pripravi načrta so se zgledovali po obnovi nekdanje vojaške bolnišnice v Trstu.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali soglašate s tistimi, ki trdijo, da bi morali imeti cepljeni proti covidu-19 vrsto ugodnosti, kot so, denimo, brezpogojna druženja, potovanja brez obveznega brisa, odprava zaščitnih mask?

7. jun. 2021 | 17:04
Da
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo