Torek, 23 april 2019
Iskanje

Žrtve nesreče trije moški iz vasi Stanovišče

Po čistilni akciji v domačem kraju so se odpravili na pico v Kobarid

15. apr. 2019 | 9:26
Dark Theme

Znane so druge podrobnosti v zvezi s tragično sobotno prometno nesrečo, ki se je pripetila na glavni cesti med Starim selom in Kobaridom v bližini hiše Franko. Življenje so izgubili 37-letni, 51-letni in 54-letni moški iz vasi Stanovišče v Breginjskem kotu, voznika pa so prepeljali v Šempetrsko bolnišnico. Bil naj bi izven smrtne nevarnosti.

Četverica se je po čistilni akciji v domači vasi in okolici odpravila na pico v Kobarid, poročajo Primorske novice. Na polovici poti do cilja, približno 50 metrov stran od restavracije Hiša Franko pa je prišlo do tragične nesreče.

Zaradi prehitre vožnje se je četverica moških iz bližnje vasi zaletela v drevo, vozilo je dvignilo v zrak, nato pa je avtomobil več metrov prevračalo po cesti. Trije sopotniki so na kraju podlegli poškodbam, voznik pa je bil huje poškodovan.

Cesta med Robičem in Kobaridom je bila v soboto zaradi preiskave in odstranjevanja posledic nesreče zaprta štiri ure.

Kraj prometne nesreče si je poleg policistov, ki bodo zaradi tragedije kazensko ovadili voznika, ogledala tudi preiskovalna sodnica novogoriškega okrožnega sodišča. Ta je za voznika odredila strokovni pregled.

Sobotna smrtna prometna nesreča je letos najhujša nesreča na primorskih cestah in ena najhujših nasploh v Sloveniji. Skupaj z nesrečnimi potniki iz črnega audija so severnoprimorske ceste letos vzele že pet življenj.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Evropski parlament je podprl ukinitev premikanja ure leta 2021. Države članice se bodo same odločile za poletni ali zimski čas, Evropsko komisijo bodo morale o tem obvestiti do aprila 2020. Podpiram:

15. apr. 2019 | 19:57
Poletni čas
Zimski čas
Mi je vseeno
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo