Petek, 22 januar 2021
Iskanje

GOSPODARSTVO: Openski urok

1. jul. 2020 | 11:39
  Dark Theme

  Da je openski tramvaj nesrečen oz. »frakasuon«, je že od zdavnaj znano, v zadnjih letih je to postalo samo še bolj očitno. Kmalu bomo »praznovali« okrogla (in neverjetna) štiri leta, odkar priljubljeni modri vlakec miruje – kljub vsem obljubam in napovedim.

  Ni pa edini. Ravno ob tramvajski progi in nasproti drugega openskega simbola, obeliska, stoji hotel, ki miruje in propada že desetletja. Od stečaja družbe Gladstone si je marsikdo nadejal, da se bo nekega dne le pojavil investitor, ki bi kupil in obnovil hotel duhov s pogledom na zaliv ter mu vrnil izgubljeni sijaj. Pred meseci je le prišlo do zasuka, ko je bila vnovična stečajna dražba prvič uspešna, ampak ne – spet se račun ni izšel. Dražbo bo treba ponoviti.

  Ko bo hotel le dobil lastnika in bo tramvaj spet vozil, se bomo prepričali, da na Opčinah (kjer se je, mimogrede, drug hotel pred leti prelevil v dom za ostarele) ni prekletstva, ki bi odbijalo naložbe v krajevni turistični in gospodarski razvoj. Nekdo naj vendar odžene ta openski urok.

  Če želite komentirati, morate biti registrirani

  $tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

  Se boste cepili proti covidu-19, ko bo to mogoče?

  8. jan. 2021 | 8:00
  Seveda
  Ne, ker ne zaupam cepivu
  Samo če bo obvezno
  Mogoče
  Ne vem
  Prikaz rezultatov

  Glasovanje zahteva prijavo