Nedelja, 14 julij 2019
Iskanje

ITALIJA: Julij Cezar »spet« na pohodu

9. apr. 2019 | 19:12
  Dark Theme

  Julij Cezar namerava spet osvojiti Evropo. Ne tisti bojeviti izpred več kot dveh tisočletij, temveč njegov do včeraj skoraj povsem neznani soimenjak, ki pa nosi v italijanskih desničarskih krogih še vedno zelo čislan priimek. Na bližnjih evropskih volitvah bo namreč na listi Fratelli d’Italia kandidiral tudi Caio Giulio Cesare Mussolini, Benitov pravnuk.

  Znano je, da se je nekdanji duče zgledoval po Rimljanih. Na vse kriplje si je prizadeval, da bi obnovil njihov veliki imperij, a se je moral zadovoljiti z malim(beri: Eritrejo in še nekaterimi ozemeljskimi drobtinicami ...). Njegovi potomci so očitno ostali »zvesti« dvatisočletni rimski kulturi, vsaj kar se imen tiče, kot priča nov evrokandidat Caio Giulio Cesare.

  Kaže, da ne bo edini.

  Za prihodnje občinske, deželne, politične in vesoljne volitve imajo razni priveski dučejeve rodbine že na zalogi pravo krdelo kandidatov. Caiu Giuliu Cesareju Mussoliniju naj bi sledil pravnuček Brutus Mussolini (čeprav novodobni Julij Cezar naj bi imel o njegovi kandidaturi nekaj pomislekov ...). Zaradi barvnega sozvočja naj bi vse pogoje pravega kandidata italijanske desnice izpolnjeval Nerone Mussolini. Tudi Caligola Mussolini naj bi bil na konju. Sodeč po njegovi socialno-fiziološki vlogi pa naj bi imel največ možnosti za izločitev (pardon, izvolitev ...) Vespasiano Mussolini.

  Ali po naše – Pisoar Mussolini.

  Če želite komentirati, morate biti registrirani

  $tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

  Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

  28. maj. 2019 | 12:28
  v Sloveniji
  na Hrvaškem
  v Italiji
  v Grčiji
  v kakšni drugi evropski državi
  na eni od neevropskih celin
  ne bom dopustoval
  Prikaz rezultatov

  Glasovanje zahteva prijavo