Četrtek, 23 maj 2019
Iskanje

SKGZ: Rokenrol v playlisto

13. mar. 2019 | 7:00
  Dark Theme

  Jutri je nov dan, SKGZ pa bo vedno enaka. Kar čez noč take organizacije ne moreš spremeniti – tudi če je svojemu kongresu dala naslov Čas sprememb.

  Res je tak čas. Da je treba ubrati novo pot opozarjajo tudi tisti, ki so doslej stopali po preverjenih stezicah. A rezultat je na dlani: trdo jedro se oži (definicija Sare Brezigar), na slovenskih šolah v Italiji bi bilo primerno poučevati slovenščino kot drugi tuj jezik (predlog Matejke Grgič), ljudi na sejah je vedno manj (poročilo Borisa Mihaliča).

  Čas torej terja nov pristop. Prav nobenega zagotovila nimamo, da ga bo Ksenija Dobrila znala vzpostaviti. Imamo pa element, na podlagi katerega lahko gojimo upanje. Tako kot sicer tudi Kocijančiču je Dobrilovi všeč rock glasba. To je spodbudno.

  Delo SKGZ je namreč prepogosto spominjalo na, recimo, gregorijanski koncert. Zanimiva reč, a če predolgo poslušaš enoglasno glasbo, si normalno zaželiš nekaj bolj poskočnega. Predvsem mladi.

  Kseniji Dobrila si torej drznemo svetovati, naj v playlisto vključi nekaj energičnega rocka. Naj ne pozabi na slovenske izvajalce, recimo na Pera Lovšina. Tri možne skladbe: Prišel je čas, Za spremembo, Preden pade mrak. Pozor na naslove in zaporedje.

  Če želite komentirati, morate biti registrirani

  $tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

  Na letošnjih evropskih volitvah:

  16. maj. 2019 | 19:15
  bom glasoval v skladu s tradicijo
  bom spremenil svojo volilno navado
  sem še neodločen, koga naj volim
  še ne vem, ali bom volil
  ne bom volil
  Prikaz rezultatov

  Glasovanje zahteva prijavo