Torek, 22 oktober 2019
Iskanje

STARŠI: Levo-desni predlog

Trst |
13. sep. 2019 | 8:00
  Dark Theme

  Prvi dan pouka. V Sloveniji je to en sam dan, v Italiji je teh dni več, ker vrtci in šole sami odločijo, kdaj bodo spet odprli vrata. Tudi v našem dnevniku ste brali, kako so nekateri ravnatelji pohiteli z odklepanjem, ko pa so drugi raje počakali. A danes je počitnic nepreklicno konec tudi za zadnje srečne učence in dijake.

  A prvi dan pouka ni poseben dan le zanje. Je začetek tudi za starše. Nekatera podjetja svojim zaposlenim dovolijo, da na prvi dan pouka ne pridejo v službo. Odsotnosti ne prištejejo k dopustu. So pa taka podjetja izjema.

  Zelo redka izjema je tudi dogovor levičarjev in desničarjev – še zlasti v pregovorno razklani slovenski družbi. In vendar je prav prvi dan pouka združil leve in desne. V Državnem zboru sta namreč Levica in SDS (ter en poslanec SD) skupaj vložila predlog zakona, po katerem bi bili vsi zaposleni starši upravičeni do dneva plačane odsotnosti z dela zaradi spremstva prvošolcev v šolo na prvi šolski dan.

  V času, ko je politika brez idej, evo dober predlog. V Sloveniji sta po njem ex aequo segla levica in desnica. V Italiji še čakamo na zmagovalca.

  Če želite komentirati, morate biti registrirani

  $tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

  Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

  17. okt. 2019 | 16:45
  Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
  Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
  Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
  Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
  Me ne zanima
  Prikaz rezultatov

  Glasovanje zahteva prijavo