Četrtek, 05 december 2019
Iskanje

STARŠI: Levo-desni predlog

Trst |
13. sep. 2019 | 8:00
  Dark Theme

  Prvi dan pouka. V Sloveniji je to en sam dan, v Italiji je teh dni več, ker vrtci in šole sami odločijo, kdaj bodo spet odprli vrata. Tudi v našem dnevniku ste brali, kako so nekateri ravnatelji pohiteli z odklepanjem, ko pa so drugi raje počakali. A danes je počitnic nepreklicno konec tudi za zadnje srečne učence in dijake.

  A prvi dan pouka ni poseben dan le zanje. Je začetek tudi za starše. Nekatera podjetja svojim zaposlenim dovolijo, da na prvi dan pouka ne pridejo v službo. Odsotnosti ne prištejejo k dopustu. So pa taka podjetja izjema.

  Zelo redka izjema je tudi dogovor levičarjev in desničarjev – še zlasti v pregovorno razklani slovenski družbi. In vendar je prav prvi dan pouka združil leve in desne. V Državnem zboru sta namreč Levica in SDS (ter en poslanec SD) skupaj vložila predlog zakona, po katerem bi bili vsi zaposleni starši upravičeni do dneva plačane odsotnosti z dela zaradi spremstva prvošolcev v šolo na prvi šolski dan.

  V času, ko je politika brez idej, evo dober predlog. V Sloveniji sta po njem ex aequo segla levica in desnica. V Italiji še čakamo na zmagovalca.

  Če želite komentirati, morate biti registrirani

  $tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

  Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

  27. nov. 2019 | 17:10
  Trbiž
  Na Žlebeh
  Mokrine
  Krvavec
  Kranjska Gora
  Zoncolan
  Piancavallo
  Forni di Sopra
  Cerkno
  Drugo
  Prikaz rezultatov

  Glasovanje zahteva prijavo