Ponedeljek, 25 maj 2020
Iskanje

STARŠI: Levo-desni predlog

Trst |
13. sep. 2019 | 8:00
  Dark Theme

  Prvi dan pouka. V Sloveniji je to en sam dan, v Italiji je teh dni več, ker vrtci in šole sami odločijo, kdaj bodo spet odprli vrata. Tudi v našem dnevniku ste brali, kako so nekateri ravnatelji pohiteli z odklepanjem, ko pa so drugi raje počakali. A danes je počitnic nepreklicno konec tudi za zadnje srečne učence in dijake.

  A prvi dan pouka ni poseben dan le zanje. Je začetek tudi za starše. Nekatera podjetja svojim zaposlenim dovolijo, da na prvi dan pouka ne pridejo v službo. Odsotnosti ne prištejejo k dopustu. So pa taka podjetja izjema.

  Zelo redka izjema je tudi dogovor levičarjev in desničarjev – še zlasti v pregovorno razklani slovenski družbi. In vendar je prav prvi dan pouka združil leve in desne. V Državnem zboru sta namreč Levica in SDS (ter en poslanec SD) skupaj vložila predlog zakona, po katerem bi bili vsi zaposleni starši upravičeni do dneva plačane odsotnosti z dela zaradi spremstva prvošolcev v šolo na prvi šolski dan.

  V času, ko je politika brez idej, evo dober predlog. V Sloveniji sta po njem ex aequo segla levica in desnica. V Italiji še čakamo na zmagovalca.

  Če želite komentirati, morate biti registrirani

  $tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

  Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

  6. maj. 2020 | 17:24
  Prepoved ležanja na plaži
  Prepoved prostega prečkanja meje
  Prepoved obiska prijateljev
  Prepoved skupinskih športov
  Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
  Vse sedanje prepovedi so na mestu
  Prikaz rezultatov

  Glasovanje zahteva prijavo